75 jaar vrijheid 75 jaar vrijheid

 

Aan de organisaties
die ieder jaar aanwezig zijn bij de dodenherdenking op 4 mei.

   

                                                                                                                        Vlaardingen, 18 april 2020
Geachte mevrouw of mijnheer,
 
We zijn dankbaar dat we u in de afgelopen jaren tot onze gasten mochten rekenen op 4 mei bij de Stille Tocht en het plaatsen van een bloemengroet bij het monument op het Verploegh Chasséplein.
Dit jaar is het vanwege de maatregelen rondom het Corona-virus niet mogelijk om letterlijk schouder-aan-schouder te staan bij de jaarlijkse herdenking. Sterker nog: burgemeester Aboutaleb heeft, als hoofd van de veiligheidsregio, alle bijeenkomsten op en na 4 mei verboden.
Een uitgebreide bloemenhulde zou immers niet alleen op de dag zelf, maar ook daarná nog belangstellenden kunnen trekken.
Toch willen wij hierbij, zij het binnen de beperkingen, samen met de Gemeente Vlaardingen, stilstaan “opdat wij niet vergeten”.
Namens alle inwoners van Vlaardingen legt onze burgemeester, Bas Eenhoorn, een krans bij het monument.
Het tijdstip van deze handeling wordt niet van te voren bekend gemaakt maar de handeling zelf zal achteraf, samen met een boodschap van de burgemeester, via de sociale media worden bekendgemaakt.
Hoewel, zoals u uit het bovenstaande zult begrijpen, het niet mogelijk is om zelf namens uw organisatie een groet te brengen, willen wij als SNGV namens uw organisatie één roos plaatsen bij het monument.
Aan deze roos zal een kaartje worden bevestigd met de gegevens van uw organisatie. Zo kunnen we toch recht doen aan het vormgeven van uw belangstelling. U hoeft hiervoor dus zelf geen actie te ondernemen.
We gaan ervan uit dat er verder geen individuele acties worden ondernomen en wijzen u er op dat de herdenking op de Dam op 4 mei meer dan ooit een nationaal karakter zal dragen.
Voor eventueel aanvullende informatie verwijzen wij u naar onze website
www.sngv.nl
 
Mede namens de gemeente Vlaardingen,
Bram Keizerwaard, voorzitter SNGV

voorzitter@SNGV.nl


Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen       
                           Koningsdag  -  Dodenherdenking  -  Bevrijdingsdag


                 
 

terug