Liturgische bloemschikkingen Kerst 2018 Liturgische bloemschikkingen Kerst 2018


1    » Liturgische bloemschikking Gedachtenisdienst 4 november 2018

      » Liturgische bloemschikking senioren Kerstviering 21 december 2018


2   Liturgische bloemschikkingen Kerst 2018

Kerst

Dinsdag 25 december


Dragend symbool in de bloemschikkingen is nog steeds de wereldbol, onze aarde, met daarboven een licht, het licht van Gods liefde dat eeuwig brandt. In de open ruimte is een licht te zien, het licht waar we naar uitkeken is in de wereld gekomen om het donker voor eeuwig te verdrijven, door de geboorte van het Christuskind, een nieuwe tijd breekt aan! Witte rozen in het groen, kleur van de hoop, verwijzen naar een nieuw ongerept begin. Erbij een witte doek, ook symbool van het ongerepte. Het paars van de afgelopen weken heeft plaats gemaakt voor een zilverkleurige doek, deze doet denken aan de schittering van engelen in de nacht, die God de Eer toezingen!

Vierde Advent
Zondag 23 decemberVandaag is het de vierde zondag van Advent en de kleur is paars, de kleur van ingetogenheid.
Bovenin de schikking het licht van Gods liefde dat eeuwig brandt.
De amaryllis is bijna helemaal in bloei en we zijn in volle verwachting van wat komen gaat. De profeet Micha kondigde al aan dat uit Bethlehem iemand komt die over Israël zal heersen. Maria gaat naar Elisabet om haar het goede nieuws te vertellen en dat zien we midden in de schikking, een amaryllis nog in de knop en de hyacint die al verder in bloei staat.
Om de bollen nog wat hedera, dat staat voor de trouw van God

Derde Advent
Zondag 16 december

Vandaag is het de derde zondag van Advent, naast paars is er ook een roze doek te zien, een hoopvol teken dat het volle licht straks aan zal breken.
De Amaryllisbol laat dat ook zien, hij loopt uit! Middenin de schikking, hierop aarde is een weg te zien, de weg die Johannes bereidde voor de komst van het kind. Hij kondigt net als de profeet Sefanja een nieuwe tijd aan een nieuw begin. Tussen dorre takken, de donkerte, de stekeligheden en de scherven van het aardse bestaan, begint een witte bloem te bloeien, God ziet naar ons om ook in het donker en de scherven van dit bestaan, zijn liefde is eeuwig!


Tweede Advent
Zondag 9 decemberDragend symbool in de bloemschikkingen is een wereldbol, onze aarde, met daarboven een licht, het licht van Gods liefde dat eeuwig brandt. Erbij een Amaryllisbol, er is nu nog een klein puntje van nieuwe bloei te zien, straks gaat hij helemaal open. De open ruimte nodigt ons uit om het komende kind midden in de wereld met open armen te ontvangen……Daarbij een kronkelige tak en de rechte takken want kromme wegen zullen recht gemaakt worden. Iedereen zal zien dat God redding brengt.

Eerste Advent
Zondag 2 december

Tijd van Advent, tijd van inkeer en bezinning, tijd van wachten en verwachten, van uitzien naar het Licht dat in de wereld komt. Dragend symbool in de bloemschikkingen is een wereldbol, onze aarde, met daarboven een licht, het licht van Gods liefde dat eeuwig brandt. Erbij een Amaryllisbol, die nog tot bloei moet komen, zelfs het kleinste begin is nog niet zichtbaar, straks gaat hij helemaal open. De open ruimte nodigt ons uit om het komende kind midden in de wereld met open armen te ontvangen……
De knoppen in de vijgentak duiden op een nieuw begin, wat eraan komt. De schikking staat op een paarse doek, kleur van ingetogenheid. Het zwart staat voor angst, welke bij veel mensen aanwezig is. Het geel staat voor de blijdschap, een nieuw begin. 

 
 
terug