Rehobothkerk tot nader bericht gesloten Rehobothkerk tot nader bericht gesloten

Beste allen

Na de persconferentie van 8 maart heeft het moderamen via mail met elkaar overlegd wat te doen.  Er zijn geen versoepelingen teruggedraaid, maar ook geen verdere versoepelingen afgekondigd. En er zijn nog steeds dagelijks veel besmettingen en de ziekenhuizen liggen nog te vol.

Binnen het moderamen was best wel terughoudendheid omtrent het weer open gaan voor 30 personen. Omdat eenieder maar 1 persoon thuis mag uitnodigen, is het een beetje raar om in de kerk met 30 personen te gaan zitten ondanks het verregaande protocol welke we steeds gehanteerd hebben. Daar komt bij dat het virus momenteel veel besmettelijker is waardoor we meer risico lopen.

Alles overwegend heeft het moderamen besloten nog niet open te gaan. Hebben we perspectief? Ja.  Op voorstel van Nico Paap willen we kijken of we met Paasmorgen weer open kunnen gaan. Wellicht met meer dan 30 personen. Hoe mooi zou het zijn om op die zondag weer open te gaan, de klokken weer kunnen luiden en de boodschap rondbazuinen. Er is dan ook meer gevaccineerd, het weer is wellicht gunstiger en in de persconferentie liet men doorschemeren dat we richting Pasen meer versoepelingen tegemoet kunnen zien.

We hebben een weloverwogen, maar ik denk zelf ook een wijs besluit genomen. Dus helaas, de boodschap blijft:  Houd vol, Houd moed en Houd elkaar vast. We zijn heel veel dank verschuldigd aan het team wat het wekelijks mogelijk maakt de diensten op zondagmorgen mee te beleven via de computer.  Met name wil ik hier, naast onze organisten en zangers, toch wel Wim en Mary Poot, Leen Hokke, Teun Kramer en zeker niet in de laatste plaats Bart Starreveld noemen die hier veel tijd en energie in stoppen. Heel veel dank. De dienst wordt wekelijks zo’n 120 keer aangeklikt om ernaar te kijken. Heel fijn dat we dit kunnen blijven bieden.

Vriendelijke groet,
Bram van der Staaij
terug