Van de kerkrentmeesters Van de kerkrentmeesters
2018, nog even en we noemen ook dit afgelopen jaar weer verleden tijd. 
Weet je nog wel, toen…. Zo snel kan het gaan.
 
Ook dit jaar weer allerlei zaken. Een greep er uit: 
 -  op zoek naar een organist. 
Tenslotte vinden we er één in de persoon van Hans Treurniet. Intussen zijn we aan hem gewend en hij voelt zich thuis.
 -  de brandweer.
De brandweer heeft vanwege het laatste bouwbesluit ook onze kerk weer bezocht. Nu om te controleren of we nog voldoen aan de brandveiligheid. Na uitgebreid overleg en het nodige papierwerk zijn we in afwachting wat verder vereist en verlangd wordt.

Maar ook de gewone alledaagse dingen gaan door. Een garage dak dat beklommen wordt door de jeugd met vernieling van dakbedekking tot gevolg. Anti-klimstrippen zijn rondom aangebracht en de jeugd zal het nu wel laten. Een straatverzakking hier, een verstopping daar, verlichting welke uitvalt wordt weer gefikst. Zaken die zich voordoen maar ook opgelost worden. 

Er gebeurt veel meer in onze wijk hoor. Elke 3e zaterdag van de maand zien we de container voor oude kranten, op donderdag en vrijdag eraan vooraf worden kranten opgehaald bij wie dit zelf niet meer kan. Leuk om te doen en de mensen zien weer eens iemand om een praatje mee te maken.      Dat is minstens zo belangrijk. Onderhoud van de heg rondom de kerk, het gras, de bomen, struiken en bloemperken. In voorjaar en zomer een lust om te aanschouwen. Dat alles door onze groenploeg.

De boekenmarkt loopt bijna parallel met de kranteninzameling. Tafels klaarzetten, bananendozen vol boeken erop en wachtend op een klant. En dan maar hopen dat iemand net dat boek vindt waar hij al zo lang naar op zoek is. En hou je niet van boeken dan is er altijd wel de bak koffie die lonkt met een koekje en een praatje erbij. Ze kijken er naar uit hoor, elke keer weer

Leuk om dit alles de revue te laten passeren. Het zijn activiteiten van de wijk en mensen voelen zich betrokken. De oude kranten en boeken leveren, ook als is het niet veel, toch weer geld op. Maar de ontmoeting is minstens zo belangrijk. De opbrengst is voor onze wijkkas die niet zonder kan. En zo komt alles toch weer op de goeie plek terecht.  

We moesten dit jaar afscheid nemen van Frans van Es. Hoewel Frans de leeftijd van 80 al dik is gepasseerd stond hij tot vorig jaar zijn mannetje. Helaas moest Frans om gezondheidsredenen stoppen als kerkrentmeester. En dat bestond niet alleen uit zijn klussen als kerkrentmeester, ook stak hij z’n handjes uit bij de boekenmarkt en bij het inzamelen van oud papier. Hij was overal van de partij. We hebben Frans en zijn vrouw Corrie op passende wijze bedankt voor alle inzet. 
Het is bekend: muziek is Frans’ zijn lust en leven en spelen op de mondharmonica bij muziekgezelschap ‘Insulinde‘. Dat doet hij nog steeds met veel plezier.
Frans, bedankt en niet alleen voor je inzet maar ook voor je humor. We zijn nog met vijf kerkrent-meesters over en die staan er klaar voor. Met elkaar proberen we het onderhoudswerk en de bijkomende zaken zo goed mogelijk te runnen. Ik hoop dat, net als bij mijn oproep voor de krantenploeg, er na het lezen van dit stuk zich ook nu iemand spontaan zal melden. 
Het zou dit jaar voor ons als kerkrentmeesters helemaal goed maken.

Ik wil iedereen bedanken die ons een warm hart toedraagt. Ik wens u een gezellige decembermaand met bovenal verwachtingsvolle adventsweken en tenslotte goede kerstdagen toe.
terug