Vesperdienst VesperdienstVespers in de Grote Kerk: dit seizoen over ‘gelijkenissen’ 
(iedere derde zondag van de maand)

Zondagmiddag 21 november 2021 om 17.00 uur
Grote Kerk Vlaardingen
Gelijkenis van de boze wijngaardeniers (Marcus 12: 1-12)
Voorganger ds. Neely Kok

De Vesper-werkgroep nodigt u graag uit om (weer) eens een Vesperdienst te bezoeken.
Deze diensten worden gehouden in een monumentaal en sfeervol kerkgebouw, met muziek van de Vespercantorij, organist en gemeentezang in een prachtige akoestiek. 
Voor u en jou even een moment van rust en bezinning op het leven van alledag.

Wat betreft Corona: van tevoren aanmelden hoeft niet. U blijft weg als u of één van uw huisgenoten gezondheidsklachten heeft die zouden kunnen duiden op corona. We vragen u niet om een Corona QR code maar wel om elkaar de ruimte te blijven geven, en zeker de 1,5 meter afstand te bewaren. 
Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen en bij het verplaatsen in de kerk draagt u een mondkapje (vergeet u deze…. er ligt een voorraadje bij de ingang).
Een advies is om een eigen Liedboek mee te nemen. De collecte is aan de uitgang.

Het woord ‘Vesper’ komt uit het Latijn en betekent ‘avond’. De Vesper is een meditatieve viering. Er zijn meerdere vaste of wisselende onderdelen: één of meer psalmen, een schriftlezing, gebeden met het Onze Vader, de lofzang van Maria, een lied of hymne, een avondlied. Het zijn diensten waarin geen preek voorkomt, wel altijd een korte toelichting bij de Schrift.

Het seizoen-thema is: ‘gelijkenissen’. Een gelijkenis is een spiegelverhaal. Het houdt ons een spiegel voor in een verhaal uit de gewone alledaagse werkelijkheid en belevingswereld. Veel gelijkenissen kennen de zin: ‘wie van jullie zou niet…?’  Zo wordt de boodschap duidelijk gemaakt en van de hoorders/lezers verwacht om er verder invulling aan te geven.

Kom eens naar een Vesper! Elke derde zondag van de maand, 17.00 uur in de Grote Kerk. 
Heel hartelijk welkom!

Namens de Vesper-werkgroep
Kees Nieuwstraten 
mail: corkees29@gmail.co

 
 
Eerste Krijtstrepen Eerste Krijtstrepen

Voor de Protestantse Gemeente te Vlaardingen van 2020 tot 2030
Lees hier verder
 

 
Kliederkerk Kliederkerk
Kliederkerk Vlaardingen draait om vriendschap; vriendschap in en tussen gezinnen, tussen kinderen en volwassenen onderling en samen en bovenal vriendschap met God. We zijn een ‘Kliederkerk’ omdat ons leven vaak zo’n kliederboel is. Hoe vaak hebben we het niet helemaal goed voor elkaar, rommelen we maar wat aan of gaat er gewoon van alles niet zoals we het gepland hebben. We zijn een Kliederkerk omdat we geloven dat God ook in de kliederboel aanwezig is én schoonheid ziet. 
Welkom! 

Kliederkerk bestaat uit 3 onderdelen; samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Dit alles doen we met kinderen en volwassenen bij elkaar. Elke maand staat er een verhaal centraal dat we tijdens het eerste uur samen creatief ontdekken (dat kan soms ook best kliederig zijn!). Daarna horen we in de viering het verhaal dat centraal staat, soms met een filmpje, soms voorgelezen en soms verteld. Ook zingen we een paar liedjes en bidden we. De viering duurt ongeveer 20 minuten en daarna schuiven we met elkaar aan tafel voor wat lekkere hapjes. 

Kliederkerk is elke tweede zondag van de maand van 15.00 tot 17.00 in De Windwijzer. Alle leeftijden zijn welkom! 

Meer informatie en foto’s vind je op onze facebookpagina: facebook.nl/KliederkerkVLD of mail naar kliederkerkvlaardingen@gmail.com.