Wijkberichten Wijkberichten
1. Wijkblad Protestantse Wijkgemeente Centrum-West Rehobothkerk Augustus 2019(PDF)

2. Wijkberichten maandag 16 september 2019

Eredienst

Het wordt een bijzondere zondag, de 22ste september! Vanaf zaterdag wordt het kerkplein omgebouwd tot een schuilplaats voor mensen zonder dak. Hutjes van kartonnen dozen: jongeren uit heel Vlaardingen beleven zo – net als vorig jaar – de ‘Nacht zonder dak’. In het vorige wijkbericht schreef én hieronder schrijft Marian Verhagen daar erg aansprekend over. Om 9.15 uur op zondagmorgen wordt deze nacht afgesloten met een kort ochtendgebed; bij een beetje weer op het plein. Dat betekent dat auto’s tot ongeveer kwart voor tien niet op het plein terecht kunnen en dus elders geparkeerd moeten worden. Zelf wordt u natuurlijk hartelijk verwelkomd op het plein om dit morgengebed mee te vieren!

Om 10.00 uur begint de kerkdienst in de Rehobothkerk. Wij vieren het Heilig Avondmaal. De schriftlezingen zijn Amos 8 : 4 – 7 en Lucas 16 : 1 – 17. Wij hopend op een goed en zinvol weekend; op een inspirerend ochtendgebed en kerkdienst!


Startzondag
Terugblikkend op de startzondag van afgelopen zondag, krijg ik alleen maar weer dat warme en feestelijke gevoel van die dag; wat was het fijn! Zoveel mensen in het ochtendgebed, al die tafeltjes in de kerk tijdens de dienst en daarna, waar zoveel gemeenschap ervaren werd en waar bij het programma na de dienst zo hard en intensief werd gewerkt, het lekkers bij de koffie en de voortreffelijke lunch en tenslotte die hele grote kring voor het liturgisch moment, waar we als gemeenschap allemaal voor elkaar zichtbaar waren. Heel veel dank aan allen die zo geweldig meegeholpen hebben deze dag te laten slagen! Een startzondag als deze geeft alleen maar inspiratie en vertrouwen voor het winterseizoen dat voor ons ligt!

Ten slotte
Een hartelijke groet aan u allemaal!
ds. Nico Paap


Walk of peace
WALK OF PEACE  21 september om 10.00 uur.
LOOP MEE voor een vreedzame en rechtvaardige samenleving!
Van 21 – 29 september is de jaarlijkse Vredesweek. Wij leven hier in vrede, maar we weten allemaal dat dat lang niet overal zo is. Wij kunnen mensen steunen in landen met oorlog en geweld en hopelijk mee werken aan Vrede in zo’n land. Om hier alvast een begin mee te maken is er zaterdagmorgen 21 september een WALK OF PEACE in samenwerking met Schiedam. Om 10.00 uur is de start vanaf het Stadhuis op de Markt in Vlaardingen en op het Stadserf in Schiedam. Iedereen kan mee doen met de rustige wandeling van ca 5 kilometer, daarna ontmoeten beide groepen elkaar op de grens van Schiedam en Vlaardingen bij het volkstuinen complex Vijfsluizen. De deelnemers krijgen daar een gratis lunch aangeboden, een vrijwillige bijdrage is welkom. Tevens zal er op dat terrein kunst, muziek, samen zingen en andere verbindende activiteiten te zien of te doen zijn. Er is een informatiemarkt. PAX-Vredesambassadeur VINCENT BIJLO is daar ook aanwezig.
WALK OF PEACE  
LOOP MEE voor een vreedzame en rechtvaardige samenleving!
Tot dan!


Nacht zonder dak
Op 21 september is het kerkplein van de Rehobothkerk omgebouwd tot krottenwijk. Er zullen dan jongeren en leiding overnachten in een zelfgebouwd krotje waarin overnacht zal worden.
Met deze actie hopen we geld op te halen voor jongeren die echt in zo’n krotje moeten slapen, die niets anders hebben dan een kartonnen beschutting voor wind en regen. De stichting TeAr helpt kinderen in Bolivia, Kenia en India met betere slaapplaatsen en ook een betere toekomst. Tijdens de NACHT ZONDER DAK is er een afwisselend programma. Er komt muziek en rond 19 uur gaat het Café zonder Dak open en kan er een (alcoholvrij) drankje worden gedronken. Er wordt een spel gedaan. Iemand van de christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie TeAr zal uitleg geven waar het geld voor gebruikt wordt. De hele nacht zal er een kampvuur zijn en er wordt gewaakt. De volgende morgen zullen de klokken mogelijk op een andere tijd luiden, want om 9:15 uur wordt er een korte meditatie gehouden als afsluiting. U bent zowel ’s avonds als de volgende morgen van harte welkom om aan te schuiven en om eventueel geld te doneren voor dit goede doel. Er staat nog meer informatie op de website van TeAr: www.nachtzonderdak.nl/vlaardingen. We hopen veel mensen te zien. Tot dan.


Nacht zonder dak: deurcollecte
Hierboven heb ik al uitgebreid geschreven over de Nacht zonder Dak. Waar we aandacht vragen voor organisatie TeAr (Tegen Armoede), die op hun beurt mensen en vooral kinderen bijstaat als ze daadwerkelijk op straat moeten slapen. Ook is vermeld dat er zowel zaterdagavond, als zondagmorgen bezoekers van harte welkom zijn. ’s Avonds om van de muziek te genieten en ’s morgens om de mini-Morgengebedviering, die deze actie afsluit, mee te vieren. Daar is dan ook de mogelijkheid om geld te doneren voor het super goede doel.  Voor alle mensen die daar niet aanwezig kunnen zijn, wordt er zondagmorgen NA de dienst nog een deur collecte gehouden. Dan kunt u daar misschien nog rekening mee houden.
Marian Verhagen


Bijbelkring: Het verhaal gaat 
Op de startzondag afgelopen zondag heb ik er iets over verteld en bijna is het zover: We gaan weer beginnen! Na onze zomerstop komen we op dinsdagmorgen  24 september voor het eerst weer bij elkaar in de Rehobothkerk. We starten om 9,30 en ronden tegen 11.00 uur weer af.  We lezen – zoals dat al jaren vertrouwd is – uit Het verhaal gaat van Nico ter Linden. Centraal staat nog steeds het evangelie van Johannes. We  praten met elkaar over wat de verhalen ons te zeggen hebben vandaag.  Mocht u nooit geweest zijn, kom gerust eens kijken. Het zijn altijd waardevolle ochtenden met elkaar. Van harte welkom!
 Jannie Snoek en Petra Nijboer 


Vergadering Wijkwerkgroep
Maandag 23 september aanstaande is er weer een vergadering voor de medewerkers van Wijkwerkgroep Lage Weide; Buitenwijk; Hoogkamer; Marnixflat; en Résidence Wetering onder leiding van Hannie Baauw. Aanvang 14.00 uur in de Rehobothkerk.
Lenie de Boer –  Keijzer


Centraal Telefonisch Meldpunt Centrum-West
06 35 12 26 65: dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 22.00 uur.
Wilt u iets melden voor aandacht of zorg voor uzelf of voor een ander, dan kunt u gebruik maken van dit telefoonnummer. Voor een ander iets melden kan alleen MET TOESTEMMING van die ander! Er kan gevraagd worden om contact met een ouderling, diaken of één van onze pastores. U wordt teruggebeld om een afspraak te maken, of u wordt doorverwezen naar iemand of een instantie van de sociale kaart van Vlaardingen. Als u niet direct contact krijgt, spreek dan duidelijk de voicemail in met uw naam en telefoonnummer en mogelijk kort waar u voor belt. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. Het CTM is geen telefonische hulpdienst.
Eerdere wijkberichten

2019
 September  2 sept  9 sept  16 sept    
 Augustus  5 Aug  26 aug      
 Juli  1 juli   8 juli  15 juli    
 Juni  3 juni  10 juni    24 juni  
 Mei  6 mei  13 mei  20 mei  27mei  
 April  1 april  8 april  15 april  29 april  
 Maart  4 maart  11 maart  18 maart  25 Maart  
 Februari  4 febr  11 febr  18 febr  25 febr  
 Januari      7 jan  14 jan  21 jan  28 jan  


2018
 December  3 dec  10 dec  17 dec    
 November  5 nov  12 nov  19 nov  26 nov  
 Oktober  1 okt  8 okt  15 okt  22 okt  29 okt
 September  3 sept  10 sept  17 sept  24 sept  
 Augustus      19 aug  27 aug  
 Juli  2 juli  9 juli      30 juli
 Juni  4 juni  11 juni  18 juni  25 juni  
 Mei  7 mei  14 mei  28 mei    
 April  9 april  16 april  23 april  30 April  
 Maart  5 maart  12 maart  19 maart  26 maart  
 Februari  5 febr  12 febr  19 febr  26 febr  
 Januari  8 jan  15 jan  22 jan  29 jan  


 
terug