Wijkberichten Wijkberichten
1. Wijkblad Protestantse Wijkgemeente Centrum-West Rehobothkerk Augustus 2019(PDF)

2. Wijkberichten maandag 21 oktober 2019

Eredienst

Aanstaande zondag, 27 oktober, hoop ik de voorganger te zijn in onze dienst in de Rehobothkerk. Fijn om elkaar weer te ontmoeten, nadat ik voor drie heerlijke vakantieweken afwezig was! Wat de schriftlezingen betreft, veroorloof ik mij maar enige vrijheid: in dit Lucasjaar lezen wij uiteraard uit dit evangelie; omdat wij op zondag 3 november de overleden gemeenteleden van het voorbije jaar gedenken, lezen wij dan die Bijbelgedeelten die daarbij passen en dat is in het licht van Allerheiligen waarin wij deze gedachtenis doen. De lezing van die zondag is Lucas 19 : 1 – 10 en het verhaal van Zacheüs is gewoon te mooi om het niet in onze Lucaslezingen te laten klinken! Ik haal die dus maar gewoon een week naar voren en de andere lezing zal 1 Petrus 1 : 13 – 25 zijn. Wij hopen op een goede en gezegende dienst!

Ten slotte
Een hartelijke groet aan u allemaal!
ds. Nico Paap

Overleden
Wij gedenken Cornelia Gijsbertje Broek – Kleiberg (90 jaar, Billitonflat 205, overleden 11 oktober). Geboren in Zuid-Beijerland, groeide ze op in Vlaardingen. Ze trouwde met Jan, kreeg drie kinderen en later kleinkinderen. Corrie was zorgzaam, belangstellend, zelfstandig, gezellig, dankbaar en stond heel positief in het leven. Ze had een groot aanpassingsvermogen. Ze was oprecht meelevend, maar ook assertief en direct. Ze kon overal over praten. Voor haar man, de kinderen en kleinkinderen was ze een grote steun en een stimulans. De ziekte van Jan viel haar zwaar, maar na zijn overlijden pakte ze het leven op. Ze was een echte regelneef. Bij ons was ze een trouw en betrokken gemeentelid en ze heeft veel vrijwilligerswerk gedaan voor CJV, PCOB en de kerk. Ze betekende veel voor veel mensen. Haar geloof was haar kompas, ze had een groot vertrouwen. Ze had niks met de nadruk leggen op verschillen, ze geloofde op haar manier en ze respecteerde anderen. De laatste periode was ze heel kwetsbaar en erg benauwd. Hoewel duidelijk was dat ze met haar laatste stukje bezig was, en ze daar heel realistisch in stond, gingen de laatste dagen in een sneltreinvaart. Er was veel liefde om haar heen en daar was ze heel dankbaar voor. Vrijdag 18 oktober was het afscheid in de Rehobothkerk. Haar kinderen en kleinkinderen zullen haar ontzettend missen maar voelen zich rijk met haar nalatenschap. Dat zij warmte van mensen krijgen en mogen ervaren dat God met hen mee gaat.
Petra Nijboer

Overleden

Op 14 oktober is overleden Johanna Margaretha Overdulve – Lindeijer. Ans voor velen. Zij is 78 jaar geworden en woonde de laatste jaren in Verzorgingshuis Soenda. Ans kwam in Vlaardingen wonen in verband met het werk van haar man Hans. Ans en haar man kregen 1 dochter, Emy en later kwamen daar de kleinkinderen Chimene en Giovanni bij. Hans overleed in november 2018 wat een groot verlies voor Ans en Emy was. Ans was een lieve vrouw die haar liefde deelde met haar gezin en vele mensen om haar heen. Zij was betrokken bij de soos, het diaconale werk en nog tal van andere activiteiten in de Rehobothkerk. De laatste jaren waren jaren van afscheid nemen. De ziekte Alzheimer had bezit van haar geheugen genomen. Na een val van enkele weken geleden ging ook haar lichamelijke gezondheid achteruit. In de afscheidsdienst zaterdag 19 oktober hebben we haar leven naast het Bijbelboek Prediker gelegd. Een door Ans zelf uitgekozen tekst. In Prediker 3 staat beschreven dat er in het leven overal een geschikte tijd voor is. En alles met een positief en een negatief gevoel. Zo hebben we ook afscheid genomen. Vreugde over haar leven, verdriet over het afscheid. Of iets op een geschikte tijd komt is voor mensen niet te doorgronden. Wat er ook gebeurt, op welke tijd dan ook, God heeft beloofd: Ik ben bij je. Dat vertrouwen liet Ans in haar leven zien, die Goddelijke” liefde en vreugde straalde zij uit. Dat maakte Ans tot wie zij was, een geliefde moeder, oma, vriendin. We hopen en bidden dat de liefde die Ans liet zien door mag schijnen in de harten van Emy, haar dochter, van de kleinkinderen Chimene en Giovanni en in de harten van een ieder die Ans gaat missen.
Loes Hössen

Bijbelkring: Het verhaal gaat
In verband met de herfstvakantie zal de maandelijkse bijbelkring  in de Rehobothkerk plaatsvinden op dinsdag 29 oktober. In verband met het jaarfeest van de soos zullen we waarschijnlijk in de kerkzaal of op een ander plekje in de kerk zitten dan normaal. We starten om 9,30 en ronden tegen 11.00 uur weer af.  We lezen nog steeds het evangelie van Johannes. We  praten met elkaar over wat de verhalen ons te zeggen hebben vandaag. Van harte welkom!
Jannie Snoek en Petra Nijboer 

Centraal Telefonisch Meldpunt Centrum-West
06 35 12 26 65: dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 22.00 uur.
Wilt u iets melden voor aandacht of zorg voor uzelf of voor een ander, dan kunt u gebruik maken van dit telefoonnummer. Voor een ander iets melden kan alleen MET TOESTEMMING van die ander! Er kan gevraagd worden om contact met een ouderling, diaken of één van onze pastores. U wordt teruggebeld om een afspraak te maken, of u wordt doorverwezen naar iemand of een instantie van de sociale kaart van Vlaardingen. Als u niet direct contact krijgt, spreek dan duidelijk de voicemail in met uw naam en telefoonnummer en mogelijk kort waar u voor belt. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. Het CTM is geen telefonische hulpdienst.


Eerdere wijkberichten

2019
 Oktober  7 okt  14 okt  21 okt    
 September  2 sept  9 sept  16 sept  23 sept  30 sept
 Augustus  5 Aug  26 aug      
 Juli  1 juli   8 juli  15 juli    
 Juni  3 juni  10 juni    24 juni  
 Mei  6 mei  13 mei  20 mei  27mei  
 April  1 april  8 april  15 april  29 april  
 Maart  4 maart  11 maart  18 maart  25 Maart  
 Februari  4 febr  11 febr  18 febr  25 febr  
 Januari      7 jan  14 jan  21 jan  28 jan  


2018
 December  3 dec  10 dec  17 dec    
 November  5 nov  12 nov  19 nov  26 nov  
 Oktober  1 okt  8 okt  15 okt  22 okt  29 okt
 September  3 sept  10 sept  17 sept  24 sept  
 Augustus      19 aug  27 aug  
 Juli  2 juli  9 juli      30 juli
 Juni  4 juni  11 juni  18 juni  25 juni  
 Mei  7 mei  14 mei  28 mei    
 April  9 april  16 april  23 april  30 April  
 Maart  5 maart  12 maart  19 maart  26 maart  
 Februari  5 febr  12 febr  19 febr  26 febr  
 Januari  8 jan  15 jan  22 jan  29 jan  


 
terug